Світовий банк надасть Волинській облдержадміністрації 30 мільйонів доларів на реформування медичної галузі

Ответить
News
Сообщения: 2113
Зарегистрирован: 10 июн 2014 20:49

Світовий банк надасть Волинській облдержадміністрації 30 мільйонів доларів на реформування медичної галузі

Сообщение News » 13 мар 2015 10:24

Світовий банк надасть Волинській облдержадміністрації 30 мільйонів доларів на реформування медичної галузі

В управлінні охорони здоров’я Волинської облдержадміністрації відбулася прес-конференція з нагоди підписання угоди зі Світовим банком про надання коштів на реформування медичної галузі. Захід пройшов за участю заступника голови Волинської облдержадміністрації Світлани Мишковець, начальника управління охорони здоров’я Ігоря Ващенюка та координатора проекту Марії Адамчук.
Заступник голови Волинської ОДА Світлана Мишковець розповіла, що два роки тому Світовий банк запропонував співпрацю областям України. Можна вважати, що Волинь отримає найбільше коштів, якщо говорити про частку на душу населення. В цілому, Волинь отримає 30 мільйонів доларів на реалізацію проекту. На 2015 рік Світовий банк виділяє 15,8 мільйона гривень і півтора мільйона з обласного бюджету.
Начальник обласного управління охорони здоров’я Ігор Ващенюк акцентував увагу на напрямку проекту. Він спрямований на профілактику та лікування серцево-судинних хвороб, адже саме серцево-судинні захворювання формують рівень смертності та захворюваності в області, зокрема, працездатного віку.
Проектом охоплені заходи з профілактики, ранньої діагностики та лікування серцево-судинних захворювань. Головна мета - знизити рівень смертності та інвалідизації серед волинян.
«Одним із напрямків буде навчання лікарів сучасним методам профілактики і діагностики, зокрема і за кордоном. За 5 років на навчанні побувають 1500 лікарів і середнього медперсоналу. На це планують витратити півмільйона доларів. Заплановано 492 семінари, навчання буде проводитися в декілька етапів», - розповіла Марія Адамчук.
Також буде розширена мережа амбулаторій. 106 існуючих амбулаторій реконструюють і закуплять нове обладнання для діагностики, а також додадуться 86 нових амбулаторій, які створять на базі діючих Фельдшерско-акушерских пунктів.
Транспорт для амбулаторій купуватиметься за обласні кошти, в рамках співфінансування. Також кожну амбулаторію планують обладнати комп’ютером і доступом до мережі Інтернет. В рамках проекту заплановано протягом наступних років створити електронний реєстр осіб з високим ризиком хвороб системи кровообігу.
Вторинна ланка медицини отримає 10,560 мільйонів доларів. За ці кошти буде придбано обладнання для міжрайонних медичних об’єднань, аби там можна було якісно здійснювати діагностику та профілактику серцево-судинних захворювань.
Третинна ланка медицини отримає 6,332 мільйона доларів на обладнання і розхідні матеріали для оперативного втручання. Зауважимо, що такі операції (шунтування) здійснюють як в обласній клінічній лікарні, так і в Луцькій міській лікарні. Управління охорони здоров’я Волинської ОДА пояснює, що цей проект не заважатиме реалізовувати обласну програму «Волинькард», а навпаки її розширить та дозволить використати ефективно передбачені кошти в інших сферах.
Цей проект є найбільшим інвестиційним проектом, який наразі реалізується у Волинській області.

News
Сообщения: 2113
Зарегистрирован: 10 июн 2014 20:49

Всемирный банк выделил Ровно $25 млн на модернизацию медицины

Сообщение News » 16 мар 2015 22:24

Всемирный банк выделил Ровно $25 млн на модернизацию медицины

Медицинские учреждения Ровненской области будут реконструированы и модернизированы за счет Всемирного банка. На улучшение медицины региону будет выделено около $25 млн.
Начало проекта запланировано на июнь 2015 года. Реформы в медицине области будут осуществляться на протяжении 5 лет и пройдут в 4 этапа. Первый этап затронет два района ? Владимирецкий и Заречненский. Семь фельдшерско-акушерских пунктов модернизируют в амбулатории. По словам заместителя начальника областного управления здравоохранения, уже сегодня на это выделено 9 млн грн, передает rivne1.tv.
Также средства Всемирного банка пойдут на IT-технологии, повышение квалификации врачей, закупку нового оборудования, особенно для обследования пациентов с заболеваниями сердечно-сосудистой системы, а также ремонты и улучшение лечебных учреждений.
Кроме того, в рамках проекта планируется закупить 18 автомобилей класса "С".
По словам чиновников, $25 млн от Всемирного банка будут распределены на все районы области практически поровну.

News
Сообщения: 2113
Зарегистрирован: 10 июн 2014 20:49

Амбулаторію на Тернопільщині буде оновлено в рамках проекту Програми розвитку ООН

Сообщение News » 16 мар 2015 22:25

Амбулаторію на Тернопільщині буде оновлено в рамках проекту Програми розвитку ООН

Головний лікар Підволочиського районного центру первинної медико-санітарної допомоги Тернопільської області Мирослав Вовчко повідомив, що успішно завершилися перемовини з громадою села Качанівка щодо залучення амбулаторії загальної практики-сімейної медицини до проекту Програми розвитку ООН в Україні «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду».
«Це дасть змогу залучити кошти на необхідну заміну системи опалення, а також внутрішніх ремонтних робіт. На це необхідно кошти, загальною сумою 160 тисяч гривень», - зазначив Мирослав Вовчко.
Як повідомив Мирослав Вовчко, «вирішено не оновлювати місцеву амбулаторію ЗПСМ, яка знаходиться в старому приміщенні, а перенести її в приміщення площею 150 м?, яку виділяє школа».
Наразі готуються документи стосовно договору оренди даного приміщення між відділом освіти Підволочиської РДА та Підволочиським районним центром первинної медико-санітарної допомоги.
Варто зазначити, що Качанівська сільська рада виділяє кошти в сумі 100 тис. грн. для облаштування нового приміщення амбулаторії ЗПСМ.
Наразі амбулаторія, яка знаходиться в центрі села Качанівка, працює в звичному режимі. В медзакладі функціонує сучасний стоматологічний кабінет. За допомогою придбаного кілька років тому електрокардіографу в амбулаторії є можливість цілодобово проводити електрокардіографічні дослідження.
Качанівська амбулаторія загальної практики – сімейної медицини обслуговує понад 3 600 жителів сіл Іванівка, Чернилівка та Качанівка, а також хуторів Запустя та Озерна, що приєднані до Іванівки.

Ответить

Вернуться в «Государственное регулирование»