З червня цього року вже 2,5 млн гіпертоніків отримали рецепти на відшкодування вартості антигіпертензивних препаратів

Ответить
News
Сообщения: 2113
Зарегистрирован: 10 июн 2014 20:49

З червня цього року вже 2,5 млн гіпертоніків отримали рецепти на відшкодування вартості антигіпертензивних препаратів

Сообщение News » 14 окт 2014 19:48

З червня цього року вже 2,5 млн гіпертоніків отримали рецепти на відшкодування вартості антигіпертензивних препаратів

Постановою Кабінету Міністрів України №183 від 11.06.2014 р. Пілотний проект із державного регулювання вартості лікарських засобів для осіб з гіпертонічною хворобою продовжено на 2014 рік. За цей короткий період проектом охоплено вже 2,5 млн хворих на гіпертонічну хворобу, тоді як за увесь 2013 рік – близько 8,5 млн із 12 млн зареєстрованих гіпертоніків взагалі. Про це під час брифінгу в МОЗ України повідомив головний позаштатний терапевт МОЗ України Василь Нетяженко.
При цьому, за його словами, постійним лікуванням (більш як три місяці) охоплено 44,4 % пацієнтів. Для порівняння, до впровадження в практику референтного ціноутворення лише 15% хворих отримували лікування. "Наше завдання – збільшити частку хворих, які будуть отримувати антигіпертензивні препарати з пілотного переліку, а отже – звертатися до лікаря та постійно обстежуватися. До кінця 2014 року Пілотним проектом планується охопити шість мільйонів хворих", – зазначив В. Нетяженко.
На думку фахівця, рушійною силою для реалізації цієї мети є широка роз'яснювальна робота, в першу чергу на рівнях лікар-пацієнт, лікувальний заклад – аптечний заклад. "МОЗ України розроблено та оприлюднено на офіційному сайті пам'ятки для лікаря, для пацієнта, для працівника аптечної мережі, де для кожного суб'єкта розписаний детальний маршрут в межах реалізації проекту, – зазначив В. Нетяженко. – Ми активно залучаємо до цієї роботи і громадськість, і ЗМІ, ведеться збір та аналіз даних в усіх регіонах".
Основними перспективами, на які орієнтується реалізація Пілотного проекту у 2014 році є:
– зниження рівня смертності від серцево-судинних захворювань в працездатному віці (від 20 до 65 років) на 10-20%;
– зменшення кількості інсультів не менше ніж на 20%;
– зменшення кількості викликів швидкої через гіпертонічний криз на 20-25%.
– створення регіональних центрів по наданню допомоги хворим з інсультами та інфарктами міокарда.

News
Сообщения: 2113
Зарегистрирован: 10 июн 2014 20:49

Re: З червня цього року вже 2,5 млн гіпертоніків отримали рецепти на відшкодування вартості антигіпертензивних препаратів

Сообщение News » 14 окт 2014 19:48

Отримати рецепти на ліки від гіпертонії за зниженими цінами переселенці можуть за місцем тимчасового проживання
Ті люди, які переселилися із тимчасово окупованих територій в інші регіони України, можуть і мають право звернутися для отримання рецептів на відшкодування вартості лікарських засобів або продовження їх дії до будь-якого лікувального закладу за місцем свого тимчасового проживання. Про це під час брифінгу, присвяченому стану реалізації Пілотного проекту з державного регулювання цін на лікарські засоби для хворих на гіпертонію у 2014 році, повідомив головний позаштатний терапевт МОЗ України Василь Нетяженко.
При цьому він зауважив, що Донецька область, не зважаючи на складні обставини, використала станом на 15.09.2014 30% коштів, виділених для регіону в рамках реалізації проекту.

Ответить

Вернуться в «Государственное регулирование»